Cum sa meditezi activ

Nu toata lumea poate sa stea linistita pentru formele traditionale de meditatie, de aceea meditatia activa este o alternativa buna. Promoveaza un simt mai mare de constientizare, relaxare si fixare.

 Pasi  

 1. Orice activitate, de la mers la inot, poate fi o forma de meditatie activa atata timp cat faceti un efort constient sa implicati si mintea, trupul si spiritul.
 2. Decideti in mintea dvs ca veti participa la o meditatie activa si hotarati-va pentru cat timp.
 3. Incepeti prin a va concentra asupra prezentului. Luati la cunostinta orice ganduri legate de viitor sau de trecut si lasati-le sa treaca.
 4. Fiti constient de actiunile dvs. Indiferent daca mergeti, mancati, dansati sau stati, admirati fiecare aspect a ceea ce faceti.
 5. Vedeti cum se simt picioarele atunci cand atingeti pamantul. Apreciati corpul dvs pe masura ce va miscati, luand in considerare bratele pe masura ce se balanseaza, piciorele cum se extind, umerii cum se relaxeaza.
 6. Observati detaliile marunte ce va inconjoara – mirosurile, culorile, sunetele, texturile.
 7. Pipaiti cutia toracica si buricul pe masura ce se maresc si se micsoreaza atunci cand respirati.
 8. Imaginati-va cum ar fi activitatea pentru un copil sau pentru o persoana ce nu a mai experimentat-o niciodata.
 9. Decideti cand meditatia activa ia sfarsit. Se poate incheia fie la terminarea activitatii dvs sau atunci cand spuneti dvs.

 Sfaturi  

 • Exista multe feluri si metode de meditatie. Alegeti o metoda potrivita pentru dvs.
 • Incepeti cu 10-15 minute de meditatie activa in fiecare zi si treptat mariti frecventa si durata.
 • Daca va pierdeti concentrarea in timpul meditatiei, concentrati-va din nou si laudati-va pentru faptul ca sunteti prezent in acel moment.
 • Nu exista o metoda buna si una proasta pentru a medita.

 Atentie  

 • Fiti alert cu privire la mediul inconjurator, mai ales pe strazile aglomerate ale oraselor. Nu lasati ca meditatia sa va afecteze siguranta si timpul de raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *