Cum sa verifici o masina inainte de a o cumpara?

Vine un moment in viata sau odata la cativa ani in care facem o achizitie de tip auto. Dupa cum stim, achizitiile auto pentru multi dintre noi sunt un oarecare lux deoarece nu ne permitem sa achizitionam epave iar peste 2-3 zile sa le dam retur sau sa le schimbam cu alta masina.

Cum piata masinilor este intr-o continua crestere, numarul celor ce vand masini masluite este direct proportional cu volumul pietei. O masina de import adusa in Romania si vanduta la un pret ce pare o afacere foarte buna, poate fi de cele mai multe ori o capcana pentru portofel. Kilometrii modificati, accidentele nedeclarate si reparatiile in spatele blocului sunt lucruri ce fac o masina sa te coste in timp mai mult decat acelasi model dar putin mai scumpa.

Pentru a evita acest lucru, masina trebuie verificata in detaliu din toate punctele de vedere. Desigur, apeland la un service autorizat veti obtine raspunsurile de care aveti nevoie pentru a lua o decizie in privinta achizitiei.
Dar ce faci cand masina este la cateva sute de kilometri si nu vrei sa bati drumul in alt judet sau tara pentru a vedea un autoturism care nu merita banii?
Ei bine, stai acasa, in propriul confort si verifici istoricul masinii online. Cum adica? Simplu! Ceri vanzatorului seria de sasiu a masinii si apoi intri pe motofi.info, scrii codul primit de vanzatori si verifici dupa seria de sasiu daca masina ta a avut probleme, accidente, daca este furata sau ce istoric kilometri are. In functie de modelele de masini si unde au fost facute reparatiile, puteti afla istoricul reparatiilor cu o verificare vin online pentru a va face o idee daca masina merita pretul solicitat de vanzator.
Pentru o suma modica cuprinsa intre 20 si 50 lei poti afla in ce stare se afla viitoarea ta masina si daca merita investitia.
Acum ca ai aflat asta, spor la cautat masina dorita pe olx, autovit sau alte site-uri de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *