Programul de lucru ar putea să scadă de la 8 la 6 ore

După modelul Suediei, se doreşte reducerea programului de muncă, de la opt ore la doar şase ore.
Iniţiatorul proiectului, Ioan Iovescu, senator UNPR de Timiş, susține că ideea de a reduce programul de lucru i-a venit mai demult, dar până acum i-ar fi lipsit susținerea politică.

La aflarea veștii că există deja o țară în Europa unde angajații lucrează șase ore în loc de opt, politicianul a început să ceară părerile colegilor de partid.

„Dumnezeu a lucrat minunat. Imediat cum am citit, aveam o întâlnire planificată cu domnul Oprea în care i-am spus: Da, o luăm în calcul. Discutăm”, a precizat Ioan Iovescu, potrivit digi24.ro.

Senatorul susține că principalul avantaj al reducerii programului de lucru ar fi creşterea eficienţei angajaţilor, dar şi posibilitatea ca aceştia să câştige mai mult, după ce mulţi vor prefera să-şi mai ia un job part-time. „Una este un randament la șase ore și alta e un randament la opt ore. Cei care lucrează în fabrici pe bandă, nu este ușor ca opt ore să tragi”, mai spune Iovescu.

Un manager contactat de sursa citată susţine însă că în cazul votării acestei legi, va exista, în mod sigur, o diminuare a salariilor. „Mi se pare absolut normal să fie o diminuare de salariu dacă de mâine, angajații mei nu mai vin opt ore și vin doar șase ore”, a declarat managerul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *