Azil de bătrâni folosit ca paravan pentru desfăşurarea activităţii unei reţele de traficanţi de persoane !

În urma percheziţiilor efectuate marţi de procurorii DIICOT la mai multe adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, precum şi sediul unei instituţii de asistenţă socială cu caracter privat, după ce au primit informaţii că într-un cămin de bătrâni se desfăşoară activitatea ilegală a unei reţele de traficanţi de minori, au fost reţinute 15 persoane.
În instituţia socială au găsit mai multe minore cazate ce urmau să fie trimise să se prostitueze.
Patronul căminului a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi dus la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. Alături de el au primit ordonanţe de reţinere şi ceilalţi acuzaţi, care păcăleau fete tinere că le oferă un loc de muncă, iar apoi le obligau să se prostitueze.
„În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, învinuitul Gheorghe Gheorghe, membrii grupării au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din exploatarea sexuală a mai multor victime, majore şi minore”, a precizat DIICOT.
Reţeaua spăla banii obţinuţi ilegal din proxenetism prin căminul privat, unde rudele bătrânilor plăteau chiar şi 2.000 de lei pe lună pentru îngrijirea bătrânilor.
Potrivit anchetatorilor, patronul azilului de bătrâni le promitea fetelor care veneau să lucreze la căminul de bătrâni, că le va angaja ca asistente sau infirmiere în Austria. Realitatea era cu totul alta, odată ajunse acolo.
Fetele erau bătute şi obligate să se prostitueze.
Până în prezent, 19 persoane au căzut victime ale reţelei, inclusiv minore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *