Cum sa eviti caderea parului

Cam 95% din persoanele carora le cade parul au mostenit aceasta afectiune, dar caderea parului este afectata si de alti factori decat cel genetic: nutritia, sanatatea, deficiente hormonale, vopsire prea agresiva, stres emotional. Toate acestea pot fi controlate intr-o anumita masura.

 Pasi 

  1. Spalati-va parul regulat si folositi in tratament intensiv.
  2. Hraniti-va echilibrat. Deficientele nutritionale, problemele de alimentatie si cantitati excesive din anumite vitamine (A si E) pot cauza caderea parului.
  3. Aveti grija de sanatatea dvs. Bolile cronice, febrele mari si infectiile pot contribui la caderea parului.
  4. Tineti-va departe de substante chimice agresive – vopsirea permanenta a parului sau coafarea lui permanenta sunt cele mai agresive – si evitati sa va vopsiti parul mai des de 6-8 saptamani.
  5. Evitati coafuri cum ar fi coada de cal sau codite impletite, care trag si intind firul de par.
  6. Tineti minte ca este normal sa va cada intre 60-100 fire de par pe zi.
  7. Mergeti la medic daca va ingrijoreaza caderea parului dvs.

 Sfaturi 

  • Din cauza modificarilor hormonale din corpul lor, cam 50% din femei se confrunta cu caderea parului dupa sarcina. Acest proces de cadere se va opri, dar poate dura chiar si 6 luni pana cand parul incepe sa creasca normal.
  • Anumite metode de prevenire a caderii parului sunt doar povesti si nu au nici un fel de rezultate. Acestea includ masajul scalpului, sa stati in cap pentru a creste circulatia sangvina la foliculii firelor de par si periatul viguros al parului.

 Atentie 

  • Daca incepe sa va pice parul dintr-o data si fara nici un fel de motiv explicabil cum ar fi sarcina sau varsta, mergeti la medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *