Cum sa mentii pretul unei masini noi cat mai jos

Cum sa mentii pretul unei masini noi cat mai jos

Siretlicul de a obtine un pret bun la o masina noua este de a fi atent, informat si ferm.

Pasi

Fiti informat atunci cand cumparati. Cunoasteti optiunile si pretul fiecarei masini inainte de a va uita la ea. Decideti exact cat aveti de gand sa platiti pentru un model anume.
Lasati dealerul sa faca prima oferta. Continuati cu contraofertele pana cand sunteti la un procent sau doua de cat doreati sa platiti.
Informati-va despre stimulente, reduceri si retineri ale dealerilor. Cu cat aveti mai multe informatii, cu atat mai mare este puterea de negociere.
Ganditi-va de doua ori inainte de a-i permite dealer-ului sa va vanda o alarma, o garantie mai lunga, tapiterie, protectie impotriva ruginii si protectia de fabricatie. Daca aveti cu adevarat nevoie de ele, luati in considerare sa le faceti altundeva. Reprezentantele castiga multi bani datorita acestor optiuni si transfera taxele asupra dumneavoastra.
Aveti grija la optiuni. Scaunele si ferestrele, acoperisuri cu geam si pachete stereo mai bune adauga mult pretului unei masini noi.
Vedeti care este diferenta dintre un model al aceleiasi masini cu 2 sau cu 4 usi. Chiar aveti nevoie de acele portiere in plus?
Negociati dur pentru cel mai bun pret al schimbului. Observati ca este mai bine sa vindeti singur masina veche.

Sfaturi

Amintiti-va ca totul este negociabil, si ca daca nu sunteti multumit, nu trebuie sa cumparati de la acel dealer. Vanzatorii stiu acest lucru: ei vor ca dumneavoastra sa uitati.
Retinerile dealerilor sunt rareori negociabile, dar aveti un avantaj daca stiti despre ele.

Atentie

Lucrurile pe care va trebui sa le platiti includ taxe, licenta si inregistrarea si taxa de livrare. Contrar a ce va poate spune vanzatorul, nu trebuie sa cumparati si optiunile instalate de dealer.
Refuzati sa platiti pentru moduri de profit cum ar fi taxa de manevrare si de livrare (chiar daca este o masina comandata din fabrica), taxe de reclama a dealerului sau de promotie a vanzarilor si pentru taxe de administrare ce depasesc o suma rezonabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *