Cum sa obtii recunoasterea paternitatii unui copil

Cum sa obtii recunoasterea paternitatii unui copil

Intentati un dosar pentru paternitate la tribunalul local. Testele ADN vor determina paternitatea. Paternitatea trebuie sa fie determinata inainte de a putea primi ajutor social pentru copil.

 Pasi 

  1. Duceti-va la tribunal si spuneti personalului ca doriti actele necesare pentru a intenta un dosar de paternitate.
  2. Cereti ajutor pentru a completa formularele. Va trebui sa scrieti numele copilului si data de nastere, si numele si adresa dvs si cele ale presupusului tata.
  3. Paternitatea poate fi stabilita legal prin trei metode. Prima este presupunerea. Cand o femeie este maritata, sotul acesteia se presupune a fi si tatal copilului. A doua este recunoasterea. Un barbat poate semna un formular prin care admite ca este tatal. A treia metoda este prin ordin judecatoresc care se bazeaza pe testul ADN si o audienta daca este necesar acest lucru.
  4. Daca este posibil cereti tatalui sa semneze o recunoastere pentru a evita cheltuielile cu testul ADN.
  5. Trebuie sa realizati ca daca ajungeti la tribunal si teste medicale sunt cerute, si dvs si copilul si tatal va trebui sa le faceti.
  6. Odata ce rezultatele au venit, este posibil ca omul sa refuze in continuare paternitatea si sa ceara un recurs. La audienta va trebui sa dati detalii despre ciclul dvs menstrual si momentul in care ati avut actul sexual.

 Sfaturi 

  • Daca primiti ajutor social, este posibil ca statul sa ceara sa se stabileasca paternitatea pentru a putea cere tatalui pensie alimentara. Daca asta se intampla statul va intenta procesul si il va rezolva pentru dvs.

 Atentie 

  • Intelegeti ca odata ce paternitatea este stabilita tatal are dreptul sa intenteze proces de custodie sau sa primeasca drepturi de vizita. Daca nu vreti ca acest lucru sa se intample, nu intentati un dosar de paternitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *