Cum sa obtii un pret bun pentru masina ta veche

Cum sa obtii un pret bun pentru masina ta veche

Uneori oamenii se concentreaza prea mult asupra achizitionarii unei masini noi incat uita sa se asigure ca vor face o afacere buna cand isi vor schimba masina.

Pasi

Curatati bine masina. Felul in care arata masina poate arata cat de bine ati avut grija de ea in timp, asa ca curatatul este cel mai important pas pe care il puteti face pentru a va asigura de o evaluare corecta in cazul unui schimb.
Faceti tot posibilul sa scoateti mirosul tigarilor din interiorul masinii, daca sunteti fumator.
Schimbati uleiul. Un ulei vechi arata ca intretinerea masinii nu este o prioritate.
Decideti daca este nevoie sa cumparati cauciucuri. Unii dealeri prefera cauciucuri potrivite pentru ca asa vand ei masini din loturile respective. Daca cauciucurile sunt noi, totusi, nu va mai deranjati.
Reparati orice crapatura din parbriz. Odata ce o crapatura incepe sa se imprastie, intregul parbriz trebuie schimbat, si un dealer va scadea pretul reparatiei din pretul de schimb al masinii.
Luati in considerare repararea oricaror probleme mecanice si de schelet evidente, mai ales lovituri mai mari si zgarieturi. Dar uitati despre reparatiile scumpe, sau s-ar putea sa cheltuiti mai mult decat veti primi.
Fiti realist. Majoritatea proprietarilor sunt prea optimisti in legatura cu masinile lor si cat vor obtine pe ele intr-un schimb cinstit.

Sfaturi

Pentru a ajunge la un pret de schimb cinstit, dealerii se gandesc la cat ar plati ei pentru o masina ca a dumneavoastra la o licitatie si apoi scad cat i-ar costa sa o repare si sa o curete
Dealerii nu au niste limite de pret dupa care sa se ghideze, dupa cum ati putea crede. Uitati de pretul de vanzare de pe piata: nici dealerii nu primesc atat de mult odata ce incheie afacerea cu urmatorul cumparator.
Incercati sa va vindeti masina veche pe cont propriu. Daca sunteti dispus sa suportati negocierea, s-ar putea sa obtineti chiar cu 50% mai mult pe propriul vehicul.

Atentie

Aveti grija la o evaluare prea mare a schimbului. O oferta prea mare compromite sansele de negociere a pretului masinii noi daca dealerul acopera o oferta prea generoasa pentru masina dv. veche prin cresterea pretului noii masini – o practica pe care reprezentantele oneste nu o folosesc. Pentru a obtine o afacere corecta de fiecare data, trebuie sa tineti cele doua tranzactii separate.1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *