Cum sa pui la punct un plan de economii

Cel mai usor mod de a avea mai multi bani este sa administrati eficient banii. Aici intervine un plan de economii. Fie ca economisiti pentru facultate, pentru o vacanta sau pentru pensionare, ganditi-va serios la situatia viitoare financiara si cum planuiti sa ajungeti acolo. Incepeti prin a pune la punct teluri financiare solide si ganditi-va cum sa le atingeti.

 Pasi 

  1. Stabiliti teluri financiare pe termen lung. Este bine sa stabiliti o suma pe care vreti sa o atingeti.
  2. Estimati suma de care aveti nevoie pentru a va putea pensiona linistit, tinand cont de castigurile – si de cheltuielile – din prezent.
  3. Treceti in acest calcul si cresterile salariale, precum si bonusurile. Daca puteti trai linistit din salariu, atunci nu trebuie sa luati in calcul si banii din cresterile salariale. Alegeti cel mai bun tel pentru scopurile dvs. Cheia este sa faceti banii sa lucreze pentru securitatea dvs financiara.
  4. Daca vreti sa treceti la crearea de bogatie, puteti incepe sa investiti la bursa. Este normal sa riscati atunci cand vine vorba de bursa, dar astfel evitati riscul inflatiei. Si daca aveti un portofoliu diversificat, atunci riscul este mult diminiuat.
  5. Incepeti sa economisiti. Va trebui sa economisiti destui bani in 30-40 de ani de munca pentru a putea trai bine in cei 20-30 de ani de pensionare. Atunci cand atingeti telul propus, incercati sa supraestimati nevoile viitoare. Este mai bine sa va treziti ca aveti mai multi bani de cheltuit.
  6. Puneti la punct planul de economii. Trebuie sa stiti ca timpul ramas pana la pensionare joaca un rol foarte important in stilul dvs de a economisi.

 Sfaturi 

  • Trebuie sa stiti rata de credit; este un barometru bun pentru a va da seama cum va vad creditorii din punct de vedere financiar.
  • Tineti minte ca sa luati in calcul si inflatia.
  • Puneti la punct o rezerva echivalenta cu salariul pe sase luni pentru a putea trece prin perioadele economice grele (cum ar fi imbolnavirea sau pierderea locului de munca). Atunci cand sunteti platit, este bine sa va platiti mai intai pe dvs: luati 10% din salariu si puneti-i intr-un cont de economii.

 Atentie 

  • Daca nu aveti bani intr-un cont de economii, este timpul sa analizati unde ajung banii in fiecare luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *