Cum sa te imbogatesti

Este usor sa va imbogatiti: cumparati actiuni cu sanse mari de crestere, infiintati o companie pe internet, castigati la loto. Da? Gresit. Pentru a deveni bogat trebuie sa abordati problema intr-o maniera sensibila si sanatoasa.

 Pasi 

 1. Decideti ce inseamna “bogat” pentru dvs. Inseamna bani pentru orice aveti nevoie? Bani pentru orice vreti? Destui ca sa iesiti la pensie? Destui bani ca sa iesiti la pensie si sa traiti in Tahiti?
 2. Incepeti sa faceti economii. Majoritatea expertilor sunt de acord ca daca investiti intre 10-15% din venitul lunar, veti putea trai confortabil in anii de pensionare.
 3. Beneficiati de dobanda oferita la anumite conturi sau la anumite investitii permitandu-i sa se acumuleze.
 4. Rezistati tentatiei de a cumpara orice produs nou. Investiti banii pe care ii economisiti, cumparati o masina la mana a doua sau mergeti in oras mai rar.
 5. Aveti grija de dvs. Asfel veti reduce cheltuielile medicale ulterioare si veti prelungi durata in care puteti lucra si puteti economisi.
 6. Duceti-va la facultate. In urma unui studiu s-a aratat ca absolventii de facultate castiga mai mult decat persoanele care au doar o diploma de liceu.
 7. Casatoriti-va. Persoanele casatorite sunt in general mai sanatoase decat persoanele singure. In plus, pot economisi prin cheltuieli comune. Si deoarece oamenii casatoriti traiesc mai mult, acestia pot sa munceasca si sa economiseasca mai mult.
 8. Bucurati-va de viata. Nu va preocupati prea mult de castigarea unei averi astfel incat sa uitati sa va bucurati de viata. Incercati sa mentineti un echilibru.

 Sfaturi 

 • Folositi un calculator de planificare (disponibil pe diferite pagini web) pentru a afla cat de mult trebuie sa economisiti pe an pentru a atinge un anumit scop.
 • Micile cheltuieli se aduna. In fiecare dimineata beti cafea normala, in loc sa beti o cafea mai scumpa, cu lapte si crema.
 • Vedeti cat aveti nevoie ca sa va mentineti stilul de viata actual. Daca aveti nevoie, cereti ajutorul unui consultant financiar.

 Atentie 

 • Nu aruncati banii pe care ii aveti pe scheme de imbogatire rapida, loterie sau pe jocuri de noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *