Cum sa verifici si sa cumperi o masina clasica

Cum sa verifici si sa cumperi o masina clasica

Verificarea masinilor clasice este intotdeauna un pic mai dificla. Dar daca sunteti rabdator si atent puteti evita masinile cu probleme si sa gasiti una care sa va faca fericit pentru multi ani.

Pasi

Alcatuiti o lista de intrebari.
Sunati proprietarul si puneti intrebarile. De cat timp detine masina? Care este istoria proprietarului? Ce reparatii recente au fost facute? In ce stare se afla masina? Exista rugina? Ce reparatii are nevoie? Daca sunteti multumit de raspunsurile la aceste intrebari, stabiliti o intalnire pentru a testa masina.
Sunati-va mecanicul. Spuneti-i ca este posibil sa doriti sa aduceti o masina pentru inspectie, inainte de achizitionare. Faceti o programare posibila.
Inspectati masina inainte de a o conduce. Cautati puncte de rugina si lovituri. Verificati lichidele, centurile de siguranta si furtunurile. Uitati-va daca exista scurgeri.
Incercati masina. A fost masina pornita inainte sa ajungeti? Cereti proprietarului sa porneasca masina si fiti atent la ce iese pe teava de esapament – fum de culoare albastra sau neagra nu este un semn bun. In timp ce conduceti fiti atent daca spatele derapeaza. Vitezele se schimba usor? Masina are putere? Trage intr-o parte cand franati?
Cereti sa vedeti fise cu reparatiile si documentatia necesara. Fiti suspicios in cazul in care un proprietar nu va poate oferi nici un fel de acte.
Aduceti masina la mecanicul dumneavoastra, care deseori va gasi lucruri pe care le-ati omis. Acest lucru va va oferi un avantaj cand va trebui sa negociati pretul. In cazul in care masina necesita multe reparatii, ganditi-va bine daca doriti sa o cumparati.
Faceti o oferta in concordanta cu ghidul pentru stabilirea pretului. Tineti cont ca masina este pentru distractie. Nu aveti nevoie de ea. Fiti pregatiti sa renuntati la achizitie in cazul in care proprietarul nu va face o oferta corecta.

Sfaturi

Nu lasati emotiile sa preia controlul. Daca nu cautati o masina rara exista posibilitatea sa gasiti alta in aceeasi stare sau chiar in stare mai buna de functionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *