”Cine mă urmărește pe Facebook?” Răspunsul oficialilor…

Spionii de pe Facebook sunt cei care intra pe profilul unei persoane si ii urmaresc intens activitatea. Din fericire pentru cei care au astfel de obiceiuri, reteaua de socializare nu informeaza detinatorii de conturi de cate ori un utilizator a intra pe un anumit profil sau cat timp a poposit uitandu-se la informatiile postate.

Un reprezentant Facebook a confirmat ca utilizatorii retelei nu au cum sa isi dea seama cine le acceseaza contul de mai multe ori intr-un interval scurt de timp. Si nici nu sunt informati in acest sens, asemenea indicii fiind stocate doar in baza de date Facebook si raman confidentiale.

Aplicatiile care ti-ar arata cine ti-a vizualizat profilul nu functioneaza corect si sunt inselatoare.

Pritenii care apar frecvent in cadranul mic de pe Timeline nu sunt un indiciu in acest sens. Lista scurta de prieteni de pe Timeline „i-ar putea include pe cei apropiati din punct de vedere al interactiunii.

Cautarea dupa o anumita litera poate fi un indiciu pentru detinatorul de cont ca este urmarit de o anumita persoana, dar numai daca are acces la contul „spionului”. La o simpla cautare dupa initiala, anumite persoane par favorizate si apar primele in lista.

Clasamentul prietenilor dupa cautarea dupa o anumita litera este relevant doar pentru detinatorul de cont.

Doar Facebook stie aceste informatii despre profilul unui utilizator si sunt pastrate in baza Facebook, care poate fi accesata in cazul in care exista suspiciuni privind un comportament delicvent.19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *